Foto's & Reisverhalen

Before the race (18-9-2022)

'Suikerkoers der Lintse Windklievers (18-9-2022)

'Fietsen door de bomen' in Hechtel-Eksel (30-7-2022)

Klieverrit naar Westerlo (30-7-2022)

Fietsvakantie in Zutendaal (van 20-6 tot 24-6-2022)

Locatie: Landal park Mooi Zutendaal

Deelnemers: René – Mark H. – Danny – Erwin – Louis – Gerry

Maandag 20/06: Een fietsvakantie dichtbij huis heeft ook zijn voordelen, snel ter plaatse zodat de eerste dag reeds een rit gemaakt kon worden. Een rit met weinig hoogtemeters en zo’n 90 km lang richting Maaseik. Door het Limburgse groen naar Neeroeteren, voor de koffie. Vervolgens via de beroemdste straat van Neeroeteren, het Goyenspad (foto) naar Maaseik voor de lunch op het marktplein. Na de middag redelijk wat dijkenwerk (naast de Maas ) en wat vals plat terug naar Zutendaal voor een frisse pint en het inchecken in onze nederige stulp “The Villa”. (foto boven) Kwisvraag van de dag: welk bier wordt gebrouwen in of rond Hoogstraten? Alle bieren passeerden de revue, zelfs Kwak. Het antwoord was Corsendonk dat trouwens zo’n 25 km verder ligt. Zo’n vraag kon ik ook wel bedenken.

Dinsdag 21/06: Rit naar Oupeye in Wallonië. 850 hoogtemeters en 100 km lang. Al wat pittiger met enkele klimpartijen. Na de koffie in Kanne de “Muizenberg” op, waar ik trouwens geen muizen heb gezien, maar wel schapen. (foto) Lunch
in Visé aan de jachthaven. Terug via Riemst en de plateaus van Haspengouw naar
Zutendaal. Op de plateaus of beter, “vlakten” werd meermaals geroepen, “bloes”
de wind serieus in het nadeel. Het werkwoord “bloes” komt van
“bloezen” waarschijnlijk, andere vervoegingen van dit werkwoord moeten nog uitgevonden worden.

 

Woensdag 22/06: Rit naar Vijlen (Nederlands Limburg en hoogste punt van Nederland), 1150 hoogtemeters en 115 km lang. Eerst via Oud Rekem met het veerpont de Maas over naar Valkenburg voor een koffie. Dan via een glooiend landschap en wat klimwerk naar Vijlen voor de lunch in de hoogste berghut van Nederland, “’t Hijgend hert” genaamd, 260m hoog of beter laag gelegen. Terugtocht via Slenaken, de grens met de Voerstreek, naar het veerpont van Eysden, vervolgens wat kanaalwerk naar Zutendaal. ’s Avonds kaas en wijn (het
voorlaatste avondmaal) en een muziekkwiske en de dag kon niet meer stuk.

Donderdag 23/06: Rit naar Zonhoven en “fietsen door het water”. 350 hoogtemeters en ongeveer 90 km lang. Via Niel bij As naar Kelchterhoef voor de koffie en de terrils van Zwartberg naar Zonhoven voor de lunch. Na de middag “fietsen door het water” en via Bokrijk terug naar Zutendaal. Na het etentje, in het trouwens erg goede restaurant van het park, werd de avond verdergezet op het terras van “The Villa” met liedjes over de Piet, de Jos, de Jef en de Juul en over Chareltjes tegen de stoof.

Conclusie: Limburg en zeker Zutendaal is een goede uitvalsbasis voor een korte fietsvakantie, niet zwaar maar voor elk wat wils. Een heel leuke week, goed weer, goed gefietst, goed gegeten en gedronken en een heel fijn gezelschap, kortom alles voor een geslaagde fietsvakantie! Bedankt, mannen !!!

Danny

Classico Jan C. naar Scherpenheuvel (26-6-2022)

Klieverrit naar Dendermonde (25-6-2022)

Classico van de kermiscoureurs naar het Hellend vlak van Ronquières (18-6-2022)

Gezamenlijke rit naar het Atomium (6-6-2022)

Klieverrit naar Sint-Amands (4-6-2022)

Classico Koen naar de Muur van Geraardsbergen (28-5-2022)

Classico Alby en Tom T. 'Bergen en Beren' (21-5-2022)

Clubfoto's (1-5-2022)

Classico Geert naar Oesterdam (16-4-2022)

Classico Koen naar het Atomium (3-4-2022)

Voorjaarsactiviteit met voorstelling van de nieuwe kledij (26-2-2022)

BÜTGENBACH van 19 juli tot 23 juli 2021

Alain, Alby, Ben W., Dirk VdB., Frank M., Herman V., Jan, Johan, Koen, Ludo,
Marc B., Marc N., Mark H., Patrick B., Stef, Steven, Thierry, Tom V.

Eindelijk hebben we toch nog eens effe kunnen gaan trappen, weliswaar dan wel in eigen land, maar daarom niet minder mooi en zwaar. Onze uitvalsbasis was Bütgenbach, eigenlijk Berg heette het daar.

Een bende van 18 man huisvesten is niet zo evident, maar in dit hotel bleek het absoluut geen probleem te zijn. Ieder zijn eigen kamer met alle voorzieningen – sommigen hadden een prachtig zicht op het meer – gezamenlijk ontbijten en ’s avonds samen eten om nadien wa bij te kletsen in de bar. Ontspannen sfeertje…

Het was een beetje een komen en gaan – sommigen hebben er alle dagen doorgebracht, anderen kwamen wat later en nog anderen vertrokken wat vroeger huiswaarts. Als ge den hoop voertuigen zag staan, leek het dat er een heel regiment was neergestreken, maar in praktijk amper een peloton…

Op 19/7 vertrokken er dan enkele krijgers (Thierry, Koen, Marc B. en Dirk VdB.) met de fiets naar Bütgenbach. Toch wel met enig risico omdat er in de streek behoorlijk wat overstromingen waren geweest (en misschien nog gingen zijn). Maar ze zijn goed en veilig aangekomen. De anderen met de auto naar daar en met de gekende remorque van Paul met welgeteld 1 fiets op…

De ritten waren mooi uitgestippeld, voor elk wat wils. Maar toch met 1 constante en dat waren de vrij pittige klimmetjes die steeds terugkwamen. Koen zijn RouteYou-instinct zorgde hier duidelijk voor… Extra lusjes met uiteraard een extra klimmetje in en met stevige percentages – dingen die we op voorhand wisten uiteraard… Het maakte de ritten alleen maar unieker en gaven soms ook stof tot boeiende gesprekken ’s avonds.

Tijdens de ritten heeft Alain zich ook nog gekroond tot de enige echte “bospoeper”. Regelmatig diende hij zich effe af te zonderen in het bos – darmklachten bleken roet voor hem in het eten te strooien en Alain heeft dan ook vroegtijdig het kamp moeten verlaten.

Op onze tochten konden we met onze eigen ogen zien dat sommige streken (en vooral dan de Eifel) zwaar te lijden hebben gehad onder het noodweer. Schrijnende beelden van wat water zoal kan aanrichten blijven ons bij. We voelden onze machteloosheid tegenover het natuurgeweld en de mensen die er het slachtoffer van waren.

Jan had zijne scooter mee, waar Patrick dan mee zou rijden tijdens onze ritten. De bedoeling was om Jan waar nodig wat bij te staan op de beklimmingen. Maar al gauw bleek dit toch niet zo te lukken zoals verwacht.

Mark H. is tijdens een rit door omstandigheden omgevallen. Op zich een domme val, maar dan wel één met deftige gevolgen. Fietsen zat er niet meer in. Mark H. heeft ons dan samen met Patrick in de wagen logistiek bijgestaan tijdens onze ritten. ’s Avonds hebben deze toppers ook bewezen dat ze hun manneke kunnen staan in de keuken (en ook ’s ochtends bij het ontbijt).

Vrijdag 23/7 was onze laatste dag. Enkelen gingen de rit terug naar Lint met de fiets afleggen (Koen, Marc B. en Dirk) en de overblijvenden gingen een kort ritje (57 km) doen via de RAVeL naar Monschau. Daar hebben we (Tom, Herman, Alby, Stef, Ludo, Johan, Frank M. en Ben W) ons dan maar getrakteerd op nen Apfelstrudel mit Eis.

Iedereen vond het een geslaagde vakantie inclusief tof sfeertje en zeker voor herhaling vatbaar. Een dikke merci voor de mensen die alles op poten hebben gezet en hebben georganiseerd.

Verslag door Tom Verbelen

BERTRIX van 27 augustus tot 3 september 2021

Danny, Gerrit, Jos T., Louis en Rene (we zullen ons maar de C-groep noemen)

Basiskamp: Ardennen, camping Bertrix (4 sterren)

Dag 1: Verplaatsing naar Bertrix
Het voordeel om in België te blijven is snel ter plaatse zijn. Nadeel: het weer is niet zoals in het zuiden, maar geen probleem, we passen ons aan. Ons installeren in de bungalows, winkelen, verkenning van de camping, uitgebreide aperitief en een lekker etentje in het restaurant van de camping.

Dag 2: Eerste rit, verkenning van de omgeving, rondje Bertrix, 65 km – 840 hm
Zwaar betrokken, een klein beetje “smos” in de voormiddag, rest van de dag droog. Al pittig genoeg richting Neufchateaux en Herbeumont. Onderweg hulde gebracht aan een militaire begraafplaats.

Dag 3: Rit naar Orval, 78 km – 1000 hm met middagmaal aan de abdij en nen Orval erbij.
Het zwaarste stuk, veel klimwerk dus in de namiddag via Chiny en Mortehan.

Dag 4: Rit naar Eglise, 65 km – 700 hm, richting St. Hubert
Weer redelijk pittig, we hadden de indruk dat het meer stijgen was dan dalen. Pitstop in Herbeumont en dan de lange klim terug naar Bertrix. De bar deed weer dienst na de rit.

Dag 5: Rit naar Bouillon via Rochehaut, 80 km – 1550 hm
De zwaarste van de week, maar wel de mooiste. Na een tussenstop aan het panorama van Tombeau du Géant te Botassart richting Rochehaut voor het
middagmaal. Na de middag via Poupehan richting Bouillon, waar we moesten bijtanken. En dan moest het zwaarste nog komen, al goed dat we dat op voorhand niet wisten. De Stockeu was er niets tegen. De dag werd afgesloten met een leuk feestje voor de Rene.

Dag 6: Rit naar Chiny en Florenville, 82 km – 1200 hm
Alweer een prachtige rit, maar onze hongerige magen moesten wachten tot in Florenville alvorens we iets vonden om de honger te stillen. Twee derde van de rit zat er toen al op. Nog een terras in Herbeumont alvorens de laatste klim naar de camping aan te vatten.

Dag 7: Uitloopritje van 65 km en 650 hm richting Neufchateaux
De fietsvakantie zit er weeral op. Een goeie keuze gemaakt wat betreft de streek, een goeie camping met bijbehorende bar en restaurant. De sfeer was zeer goed en de Rochefort Tripel ging goed binnen. De streek is pittig genoeg om te fietsen; bijna 6000 hm op 6 ritten is zeker sportief genoeg om een fietsvakantie door te brengen. Bedankt voor het leuke gezelschap!!

Verslag door Danny Wagemans